מזרונים אלה נחלקים לשני סוגים: קפיצים משולבים, המחוברים ביניהם ומהווים למעשה יחידה אחת, וקפיצים מבודדים, שכל אחד מהם ארוז בשרוול. קושי המזרן ותמיכתו מושפעים מצפיפות הקפיצים, מעובי חוט הברזל שממנו בנוי הקפיץ ומהעיבוד שהוא עובר בתהליך הפיכתו לסליל קפיצי. גורם נוסף המשפיע על דרגת הקושי הוא מספר הקפיצים: ככל שהם רבים יותר המזרן קשה יותר.
עכשיו נציג לפניכם מספר דברים שכדאי לדעת על מזרני קפיצים:
ההבטחה: קפיצים מבודדים: תנועת קפיץ אחת אינה משפיעה על קפיצים אחרים, ולכן כל איבר בגוף זוכה לתמיכה בהתאם למשקלו. קפיצים משולבים: מבנה היוצר חלוקה נכונה יותר של משקל הגוף על המזרן.
הביקורת: טענת היצרנים בכל הנוגע לסוג התמיכה שמעניקים הקפיצים השונים. “עם זאת צריך לזכור, שגם מזרן הקפיצים הטוב ביותר, אפילו אם יקפידו להפוך ולסובב אותו מפעם לפעם, יאבד את הגמישות שלו לאחר שבע עד שמונה שנים”. הוא מנפץ את המיתוס שלפיו מזרונים קשים הם בריאים יותר. “המזרן צריך להיות נוח, בין שהוא קשה ובין שהוא רך, זה פשוט עניין של העדפה אישית”.
למי מתאים: לכל מי שמוצא במזרן הקפיצים נוחות ותמיכה נאותה, גם אם הוא סובל מהגב וגם אם לא. מעבר לנוחות יש לדעת שאת מזרני הקפיצים המשולבים צריך להחליף כל שבע עד שמונה שנים, בעוד שלמזרני הקפיצים המבודדים אורך חיים קצר יותר (חמש עד שש שנים). האחרונים גם רגישים יותר לקפיצות חוזרות ונשנות, ולכן אינם מומלצים בבית שיש בו ילדים. לסוגי מזרוני קפיצים לחצו כאן!